9.8.07

Norrvikens Trädgårdar

När vi besökte Norrvikens Trädgårdar låg molnen tunga och regnet i luften. Både jag och Oscar blev helt förtrollad över vilken överjordiskt vacker plats Norrviken är. Fast det kanske inte är så konstigt. Det MÄRKS att den konstnärlige ledaren Tage Andersen vårdar Rudolf Abelins paradis med stark och varsam hand. Det går inte med ord att beskriva hur ljuvlig trädgården är, så jag låter bilderna tala för sig själva.

Klicka här för att se fler bilder från vårt besök.

If you ever visit Sweden, don´t miss Norrvikens Trädgårdar!

14 kommentarer:

Anonym sa...

vilken härligt svängd bänk :)

My White Cottage sa...

Men du vilka fantastiska bilder! Vilken trädgård! Såg de långa raderna av hortensia...vill också ha!!! Jag måste göra ett besök där! Kramen!

anna k. sa...

Vildängel: Bänken fångar verkligen ens intresse när man ser den, för den är lååång. Den var också skön att sitta på!

Vårt nya hem: Visst ser det vackert ut med dessa enorma hortensiaplanteringar? Tydligen så var den delen av trädgården det sista som grundaren Abelin gjorde. Du ska helt klart åka på ett besök om du har möjlighet! Men kom tidigt, det är ett tips!

Anonym sa...

Så fina bilder och en så vacker trädgård! Måste nog åka dit..

anna k. sa...

Annebelle: Gör det om du har möjligthet, det blir en upplevelse, jag lovar!

purple area sa...

Åh, ja där är så fint. Har inte varit där i sommar, kanske dags att ta en runda dit.

Anonym sa...

Vilken härlig blogg du har....

Mvh/Sofia

Anonym sa...

åååååh .... Drömmer om lummiga, frodiga planteringar.
/B
www.lyckligagatans.blogg.se

Anonym sa...

Vilken vacker trädgård, och fina bilder du tagit.
/S

n o r d i n g å r d e n sa...

Tack för titten, vilken trädgård!! Och vilka foton! Så mysigt det såg ut under lönnen där el vad det var för ngt träd och vilka formklippta häckar, helt otroligt!! Snygg bild du har i överkant, såg jättemysigt ut, ha en skön helg!! Mari.

Betty sa...

Vilken fin sida du har med massor av inspirerande bilder. Ville bara berätta att det är tack vare dig o din blogg som jag hittade till bloggvärlden. Din sida var den första jag besökte o blev helt fast.
Många tackkramar från Betty

Granne med Selma sa...

Tack för förslag till trevligt resemål! Alltid bra att ha till hands om man skulle vara i krokarna. Trevlig helg!
Kram sussie

Anonym sa...

Jag har också nyligen varit där. Det är verkligen en vacker trädgård. Blev nog mest förtrollad av alla små bäckar och dammar.

Anonym sa...

Fast det som är så oerhört ledsamt är att Tage lämnar Norrviken. Han vill inte vara kvar nu när det ska bli golfbana och konferenshotell alldeles inpå trädgården. Det är en skandal att Båstads kommun upplåter marken till ett sådant projekt som för alltid kommer att förstöra ett kulturarv som saknar motstycke i svensk trädgårdshistoria.